EMPOWERWOMENT – TM1

empowerWOMENt este un proiect ce are ca scop stimularea ecosistemelor locale în sprijinul antreprenoriatului feminin prin capacitarea femeilor antreprenor din comunitățile partenerilor din cele 7 țări participante la proiect (AT, ES, FR, IT, PT, RO, SP, TR). În România, proiectul este implementat de Asociația pentru Participare cetățenească, în regiunea Făgăraș.

Acesta își propune să consolideze și să se extindă afacerile promovate de femei, să dezvolte metodologii adecvate care includ sprijin de specialitate care urmează să fie oferit de către APPC, interacțiunea cu entitățile care sprijină antreprenoriatul și altele care sprijină femeile, precum și să ofere servicii de mentorat din partea femeilor antreprenor mai experimentate.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ Parteneriate Strategice al Comisiei Europene si este coordonat de Direcția Provinciala pentru Familie și Politici Sociale Ankara, Turcia.

În cadrul proiectului, prima reuniune a parteneriatului a avut loc în luna ianuarie 2017, într-un spațiu pus la dispoziție de CIM Regiunea Coimbra, cu participarea a 21 de reprezentanți din cele 8 entități partenere:

 

P1. Aile ve Sosyal Politikalar Ankara Il Müdürlügü – TR: www.ankara.aile.gov.tr

P2. Gazi Universitesi – TR: www.gazi.edu.tr

P3. FH Joanneum Gesellschaft M.B.H. – AT: www.fh-joanneum.at

P4. FRD Fondazione Risorsa Donna – IT: www.fondazionerisorsadonna.it

P5. APPC Asociatia Pentru Participare Cetateneasca – RO: www.participa.ro

P6. WWE Working with Europe – SP: www.workingwitheurope.com

P7. IEBA Centro de Iniciativas Empresariais e Sociais – PT: www.ieba.org.pt

P8. M3 MCube Association – FR: www.m3cube.asso.st