CAPWIN – Comunicat de presa 1

CAPWIN Comunicat de presã

Europa 2020 este strategia de creștere a UE pentru deceniul următor. Printre obiectivele cele mai importante ale strategiei este acela de a preveni abandonul școlar. Criza economică și migrația în Europa cresc vulnerabilitatea tinerilor, și, prin urmare obiectivele de angajare sunt în pericol. Implicațiile medicale precum și cele sociale sunt în creștere.

Parteneri din 7 țări cooperează în CAPWIN, oferind o experiențe diferite, analiza și perspective profesionale privitoare la nivelul de abandon din fiecare țară. Partenerii provin din Franța, Grecia, Islanda, Portugalia, Spania, România și Suedia și fiecare partener este conectat la o organizație de învățământ care prezintă diferite etape ale educației, atât din sectorul public cât și privat.

CAPWIN este un proiect european Leonardo da Vinci, care se concentrează în special pe elevii în situaţie de abandon școlar și pe profesioniștii care lucrează cu aceștia. Obiectivul proiectului este de a-i instrui profesioniști sã lucreze cu elevii în situaţie de abandon școlar folosind metoda Robert Michit.

Arc en Ciel, în Franța a integrat metoda, care se concentrează pe impactul deciziilor de zi cu zi și analizează procesul de selecție, în scopul de a promova o ajustare comportamentală permanentã a alegerilor individuale. Folosind metoda, profesionistul trebuie să poată ghida studentul să se reconecteze cu scopurile sale și să-l/ să o conducă înapoi înspre sistemul de educație.

Metoda se bazează pe analiza psihosocială a procesului de luare a deciziilor. Acesta permite profesioniștilor de la toate nivelurile de învățământ, să se adapteze asftel încât fiecare individ să îşi restabilească conexiunea cu propriile aptitudini și abilități.

Pentru a promova punerea în aplicare eficientă a metodei Robert Michit, TP Teatern din Suedia aduce parteneriatului instrumentul inovativ al teatrului interactiv. Videoclipuri atât pedagogice cât și demonstrative vor fi elaborate pentru a sprijini transferul vizual al metodei.

Scopul este acela de a familiariza fiecare partener cu metoda și ca organizațiile partener sã o prezinte la nivel regional, precum și la nivel național în fiecare dintre țările parteneriatului. Toate organizațiile partenere vor pune la dispoziţie profesioniști instruiți să folosească și să învețe metoda.

Partenerii proiectului sincer sper că CAPWIN va avea un impact puternic asupra ratei de abandon si bunãstãrii elevilor. Misiunea este de a deplasa atenţia asupra punctelor forte și asupra abilităților elevilor, și nu pe ghinion sau alegeri proaste. Acesta oferă un instrument pentru observarea activităților de zi cu zi și îi ghideazã pe indivizi sã îşi sporeascã încrederea și capacitatea de a învăța.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.