CAPWIN – Comunicat de presa Conferinta finala Lyon

 

CAPWIN – Un proiect European care luptã împotriva abandonului şcolar – Conferinţa finalã

 

Conferința finală a CAPWIN – proiect european care are ca scop prevenirea abandonului, a avut loc la Lyon, Franța vineri noiembrie 6, 2015. Evenimentul a fost organizat de partenerii francezi ai proiectului, ITEP ARC – EN – CIEL, organizație care îi sprijinã pe copiii şi adulţii în situaţie de abandon școlar să se întoarcă în școală, și PASSEPORT EUROPE, o firmã de consultanţã specializatã în finanțarea europeană de proiectelor de inovare.

Conferința a avut loc la Universitatea “Claude Bernhard” în Lyon și a debutat ca o întâlnire în care au fost prezentate participanților la conferința finală proiectul CAPWIN, obiectivele sale și contextul.

Scopul a fost de a ajuta publicul sã descopere metoda utilizată în CAPWIN precum și să revizuiască obiectivele UE de a reduce abandonului școlar sub 10% înainte de 2020. Strategia CAPWIN legatã de combaterea abandonului abandonului se bazează pe metoda Robert MICHIT.

Această metodă permite oricãrui profesionist sã îşi analizeze procesul de luare a deciziilor pentru a-şi adapta mai bine actele educative. Această abordare inovatoare este dedicatã remobilizãrii abilităților și competențelor grupurilor vizate.

Abandonul la toate nivelurile școlare, împreună cu abandonul pe piața forței de muncă a fost discutat ca metoda poate fi utilizată pentru a preveni abandonul în toate aceste domenii. TP-TEATER din Suedia unul dintre partenerii CAPWIN, au prezentat un videoclip pe care l-au produs care a demonstrat metoda și modul în care aceasta poate fi folosită.

TP-TEATER este un ONG specializat in teatru pedagogic care utilizează instrumente flexibile potrivite pentru fiecare temã, subiect, vârstă și grup țintă. Teatrul a demonstrat în circumstanțe realiste cum funcționează în practică metoda și participanții la conferință au putut să interacționeze și să influențeze mersul reprezentaţiei.

Conferința s-a încheiat cu discuţii la o masã rotundã rezumând strategia, valoarea și sustenabilitatea proiectului CAPWIN, planurile de viitor ale proiectului au fost prezentate. Partenerii CAPWIN au fost foarte mulțumiți de numãrul de participanţi la conferința finalã. Numărul de participanţi a fost de aproximativ 130.

Partenerii CAPWIN folosit de zile de dinainte și de după conferința finală pentru întâlniri, în primul rând să pregătească conferința şi apoi sã discute raportul final și depunertea acestuia la UE.

 

 

 

 

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.